Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Ημερίδα του έργου RicEnviFlow, με τίτλο «Εξοικονόμηση αρδευτικού νερού σε καλλιέργεια ρυζιού για την ικανοποίηση της περιβαλλοντικά ελάχιστης παροχής ποταμού – Αποτελέσματα 1ου έτους», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 στο Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου.

Στην Ημερίδα έδωσαν το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκας, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΔΟΡΕΛ, Χρήστος Γκατζάρας, ο πρόεδρος της ΔΟΒ, Ευθύμης Φωτεινός, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΘ, κύριοι Χρήστος Τσιχήτας και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου, Χρήστος Φωτακίδης, ο πρόεδρος του Β’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Βασίλης Κουκουρίκης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγίου Αθανασίου, Θανάσης Βαρδαλής και η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes, Λία Παπαδράγκα.

Παραβρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, καθώς και παραγωγοί της περιοχής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεργασία στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου, Θόδωρο Σιμιλδίμη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Ερευνητική Μονάδα Σίνδου, με τη συνδρομή της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Το παρόν έργο είναι ενταγμένο στη Δράση 16.1 – 16.5 «Συνεργασία για περιβαλλοντικά έργα περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις για την κλιματική αλλαγή» περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο