Εναρκτήρια συνάντηση εργασίας του έργου RicEnviFlow

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας του  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Έργου RicEnviFlow.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της επιχειρησιακής ομάδας του έργου (Ε.Α.Σ.Θ., Συνεταιρισμός Αγίου Αθανασίου, ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes και η παραγωγός κ. Άννα Παπαγιάννη) και φυσικά εκπρόσωποι του συντονιστή φορέα «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΙΕΥΠ».

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, ενώ επίσης ορίστηκε το πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Βασική προτεραιότητα του έργου είναι η προώθηση κουλτούρας εξοικονόμησης αρδευτικού νερού, τροποποιώντας την υφιστάμενη διαδικασία της άρδευσης της καλλιέργειας του ρυζιού, αναδεικνύοντας νέους, βιώσιμους προς το περιβάλλον και παράλληλα αποδοτικούς τρόπους καλλιέργειας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, καθώς και ημερίδες στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο